Göm menyn

Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN)

Institutionen för teknik och naturvetenskap, ITN

 


Nyheter

Licentiatseminarium i Infrainformatik

Den 4 april kl 13.15 försvarar Nikolaos Tsanakas sin avhandling i Infrainformatik med titeln ”Emission Estimation Based on Traffic Models and Measurements”
Plats: K3, Kåkenhus, LiU Norrköping
Opponent: Doktor Marcus Gerstenberger, Gevas Humberg & Partner, München, Tyskland
Handledare: Jan Lundgren

Eleni Stavrinidou

Eleni Stavrinidou prisas för elektroniska växter

Eleni Stavrinidou, forskningsledare vid Laboratoriet för organisk elektronik, får ta emot årets L’Oréal-Unesco For Women in Science-pris för sin forskning kring elektroniska växter. Prisutdelare är ministern för högre utbildning och forskning.

Domen

"Världens bästa dom" visar nästan verkligheten

Bättre bild för besökaren och skarpare verktyg för forskarna. Domen hos Visualiseringscenter har uppgraderats med laserprojektorer som en del i en nationell satsning, där Linköpings universitet och Norrköping står i centrum.

Anders Ynnerman

AI-forskning kräver storsatsning på infrastruktur

”Vi har överlevt AI-vintern, nu behöver vi infrastruktur för att bryta isen". Orden kommer från Anders Ynnerman, LiU-professorn som återigen står på barrikaderna för att samla svensk forskning och finansiärer till gemensamma krafttag.

jennifer_simone

Läraktig transistor härmar hjärnan

En transistor i organisk elektronik som både kan lära sig och har såväl kort- som långtidsminne har utvecklats av forskare vid Linköping universitet. Tekniken innebär ett stort steg mot att efterlikna hur den mänskliga hjärnan fungerar.

ai

Tekniken som förstärker vår intelligens

Augmented intelligence, eller förstärkt intelligens, är den första plattformen inom Vinnova-finansierade Visual Sweden, med säte vid Campus Norrköping. Två nya laboratorier utgör mötesplatser där forskare kan samarbeta med de medverkande företagen.

Igor Zozoulenko

Nytt ljus över mest studerade materialet

Den ledande organiska polymeren PEDOT är just nu ett av världens mest studerade material. Trots detta visar LiU-forskare, med Igor Zozoulenko i spetsen, att materialet fungerar på ett helt annat sätt än forskarvärlden hittills trott. Resultatet har stor betydelse för en lång rad tillämpningar.

anna fredriksson

SVT Öst uppmärksammar Störningsfri stad

Anna Fredriksson forskare i Bygglogistik på KTS/ITN intervjuas i SVT Öst angående projektet som inledningsvis ska summera alla pågående byggen i Norrköping.

b2

Brains & Bricks årskonferens 2018

På Brains & Bricks årskonferens 2018 var temat ”Hållbarhet och bygglogistik i staden”. Ett 50-tal deltagare fick höra presentationer om hållbarhet och bygglogistik och spela ett logistikspel.

eleni stavrinidou

HyPhOe-projektet har startat

Projekt HyPhOE – Hybridelektronik baserad på fotosyntetiska organismer – har haft upptaktsmöte. Där delade ingående grupper med sig av kunskaper och planerade gemensamma strategier.

jonas unger

Sätt människan i centrum för AI-forskningen

Artificiell intelligens är hett just nu, ångande hett, stora satsningar görs runtom i världen, Europa och Sverige. AI har tagit klivet ut från forskningslabben och vi är mitt i den andra generationens AI-system. I tredje generationen placeras människan i centrum.

visualization

Pris i Paris för MIT-medarbetares avhandling

Lonni Besançon har tilldelats ett pris för sin avhandling "An interaction Continuum for 3D Dataset Visualization".

cdio

CDIO på Elektronikdesign: Tänk ut, designa, plocka ihop och ta i drift

Studenterna i Elektronikdesign årskurs 5, avslutar en stor projektkurs som heter CDIO-projektkurs, TNE085.

embedded_award_2018

ITN och LiU vann mest i Swedish Embedded Award 2018

När Swedish Embedded Award 2018 avgjordes stod forskare och studenter från LiU som segrare i två av tre klasser.

lucia

Film från Lucia på LiU Campus Norrköping 2018

Stämningsfullt som alltid underhöll studentkören Skön i Täppans entré på Campus Norrköping.

Byggarbetsplats

Boom för bygglogistik i städer

Störningsfri stad, EU-projekt om förbättrad styrning av urbana byggarbetsplatser, Fossilfri bygglogistik och Effekter av bygglogistiklösningar är några av de forskningsprojekt som från hösten 2018 engagerar LiU:s logistikforskare.

Magnus Berggren

28 miljoner till tvärvetenskap för nya mediciner

Magnus Berggren, professor i organisk elektronik, får drygt 28 miljoner kronor under sju år från Vetenskapsrådet för forskning inom elektroniska neuromediciner. Forskningen ska drivas i samarbete med forskare på Lunds universitet och Chalmers.

Gabor Mehes

Levande elektroder ger starkare signaler

Forskare vid Laboratoriet för organisk elektronik, Campus Norrköping, har hittat en metod som ökar signalstyrkan från en mikrobiell elektrokemisk cell upp till tjugo gånger. Hemligheten är en film med en inbäddad bakterie: Shewanella oneidensis.

Magnus Berggren

Laboratoriet för organisk elektronik växer med material från skogen

Laboratoriet för organisk elektronik, LOE, vid Campus Norrköping expanderar och rekryterar nu sju doktorander och två internationella postdoktorsstipendiater inom Wallenberg Wood Science Center, WWSC.

Alla goda ting är tre

Tre publikationer av Mark Eric Dieckmann (MIT) och hans kolleger har fått utmärkelsen "Editor's pick" av journalen Physics of Plasmas 2018


SNABBLÄNKAR

Framläggningar
Lediga jobb
Idrott på LiU
ITN:s nyhetsarkiv
LiU:s strategikarta
LiTH:s strategikarta

 

 

Öppet Campus

 

 

 

 

 Norrköpings visualiseringscenter

 

 

 

 

 NCVA

 

Brains & Bricks

 

OBOE

 

 

PEA

 

 

Kalendarium

 

Tour de Campus

 

Bussen

 

 Sidansvarig: marie-louise.gustafsson@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Mar 08 15:35:23 CET 2019